Sulzbach, Germany, 26 May 2023

OPOZIV – essence CAMOUFLAGE+ MATT korektor 50

U sklopu naše kontrole kvalitete nažalost smo otkrili da proizvodna šarža sljedećeg proizvoda ne zadovoljava naše zahtjeve kvalitete:

EAN – code:Naziv proizvodaŠarža
4059729218094essence CAMOUFLAGE+ MATT korektor 500DBCA

Mikrobiološkom analizom essence CAMOUFLAGE+ MATT korektora 50 iz gore navedene proizvodne šarže utvrđeno je da proizvod sadrži mikrobiološku kontaminaciju. U proizvodu je otkrivena voda i klica iz okoliša Pseudomonas aeruginosa. Ova bakterija može uzrokovati bolest pod određenim okolnostima – osobito kod (imunološki) oslabljenih osoba. Ako je Pseudomonas aeruginosa prisutan u kozmetičkim proizvodima i nanese se na kožu ili u blizini sluznice poput oka, postoji opći rizik od infekcije.

Ovaj opoziv odnosi se samo na gore navedenu proizvodnu šaržu.

Sve ostale proizvodne šarže proizvoda i sve ostale nijanse u asortimanu korektora zadovoljavaju naše standarde kvalitete.

Budući da je zdravlje naših potrošača naš glavni prioritet, molimo vas da poduzmete sljedeće korake:

EAN – code:Naziv proizvodaŠarža
4059729218094essence CAMOUFLAGE+ MATT korektor 500DBCA
  1. Molimo da odmah uništite sve preostale zalihe sljedeće proizvodne šarže u skladištu i maloprodajnim trgovinama:

Proizvodnu šaržu možete pronaći na dnu boce proizvoda, a nijansu na vrhu čepa.(vidi fotografije).

  1. Budući da također povlačimo proizvod i od krajnjih potrošača, ljubazno vas molimo da priložene informacije o povlačenju izložite na prodajnom mjestu najmanje 2 tjedna. Osim toga, obavijestiti ćemo potrošače putem naše web stranice i kanala društvenih medija.
  1. Molimo vas da vratite i uništite proizvode koje su potrošači vratili. Ako potrošači žele vratiti druge nijanse iz asortimana essence CAMOUFLAGE + Matt Korektor, ljubazno vas molimo da vratite i ove. Za uništene proizvode ćete naravno dobiti odobrenje.

Ispričavamo se zbog mogućih neugodnosti.

Ako imate bilo kakvih pitanja u vezi s ovim, potrošači i maloprodajne trgovine mogu nas kontaktirati od ponedjeljka do petka između 9.00 i 18.00 sati. na besplatni telefon 00 49 800 267 66 820 ili u bilo koje vrijeme putem e-maila na recall@essence.eu

Kontakt za RH: 00 385 99 3887 040, alan.nikolic@vm2-cosmetics.com

Hvala na podršci!

S poštovanjem,

Mirjam Nierste

Director Quality Assurance