Essence dhe Catrice besojne se vetem ato marka qe shmangin varferimin e burimeve natyrore dhe
marrin pjese ne ruajtjen dhe mbikqyrjen e ekuilibrit ekologjik mund te jene te suksesshem ne plan
afatgjate.

Te shtunden, me 12 qershor 2021, u mbajt nje Aksion ne ishullin Silba per pastrimin e gjirit Papranica
dhe Lojisce nga plastika dhe aluvionet qe ndoten bregdetin gjate dimrit. Aksioni u ndoq gjithashtu edhe
nga anetaret e kozmetikes VM2 si pjese e kontributit social, e qe eshte nje shtylle e rendesishme e
markave Essence dhe Catrice. Qellimi I ketyre markave eshte te kene nje ndikim pozitiv, dhe gjeja me e
rendesishme eshte prodhimi I produkteve 100% te sigurta , te cilesise me te larte dhe poashtu
angazhimi ndaj mjedisit per ta mbrojtur dhe ruajtur ate per gjeneratat e ardhshme.

Kjo eshte arsyeja pse ata jane te paret qe zgjidhen nga klientet dhe njihen si produktet me cilesore me
cmimin me te volitshem.

Ne ishullin Silba nuk ka makina, e qe eshte nje nga arsyet pse eshte nje ishull ekologjik/eko-ishull, si dhe
per thjeshtesine e jetes, natyren e bukur te ruajtur dhe te paprekur dhe detin e paster kristal. Aksioni u
mbeshtet nga Bordi turistik Silba, Shoqeria Silba per mbrojtjen e trashegimise natyrore dhe kulturore,
Shoqeria Detare 20,000 Mile, SEA Silba Enr\vironment Art dhe iniciativa SILBA VIBRA per te rritur
ndergjegjesimin mbi rendesine e ruajtjes se mjedisit per vendasit dhe vizitoret ne te ardhmen.

Si pjese e aksionit, u mblodhen disa duzina qese mbeturinash (120l), permbajtja e te cilave ishte
kryesisht mbeturina nga permbytjet. Pjesemarresit ne aksion vune re se kishte shume mikroplastike ne
gjire, grimca te vogla te objekteve plastike te dekompozuara qe nuk mund te hiqeshin dhe prize te
plastike te panumerta dhe objekte tjera plastike.

Grimcat mikroplastike jane grimca te ngurta, jot e degradueshme qe jane me te vogla se pese milimetra.
Ato jane pjese perberese e shume kozmetikave dhe kujdeseve dhe depertojne ne sistemin e kanalizimit
gjate shperlarjes nga ku derdhen ne oqeane dhe permes ushqimit perseri e gjejne rrugen per ne trupin e
njeriut.Per kete arsye, Essence dhe Catrice nuk perdorin grimca mikroplastike ne asnje nga perbersit e
produkteve qe shperlahen. E tera kjo per te siguruar qe burimet natyrore te perdoren me kujdes dhe ne
menyre ekologjike ne planin afatgjate. Aktualisht, rreth dy te tretat e mbetjeve totale nga paketimi I
Essence dhe Catrice riciklohen, dhe Essence dhe Catrice jane te perkushtuar per te zvogeluar emetimet e
CO2. Marka Essence aspo ka lansuar shkelqyesit e rinje per buze Extreme Shine qe jane neutral ndaj CO2
dhe kontribojne ne mbrojtjen e klimes.

Produktet e Essence dhe Catrice nuk jane testuar asnjehere ne kafshe dhe ato gjithashtu kujdesen per
kultivimin e qendrueshem dhe mbrojtjen e ekosistemeve vendore sic eshte perdorimi I vajit te palmes.
Ato jane pjese e iniciatives nder-industriale, Responsible Mica Initiative(iniciativa e pergjegjshme Mica),
lendes se pare e cila ka shkelqim natyral dhe me e rendesishmja baza e materialeve per pigmente
efektive ne kozmetiken decorative dhe germohet ne kushte te veshtira.

Ndiqni nocionin e zhvillimit te qendrueshem, si nje zhvillim qe ploteson nevojat e sotme, pa I
kompromentuar nevojat e gjeneratave te ardhshme.

Ju lumte Essence dhe Catrice!
Njerëz me krenari & Planet miqësor!